За 8 май /петък/

08.05.2020 09:00

Здравейте, 11а!

Всички, които сте ми изпратили задачата - сте се справили! Не съм получила домашно от № 12 и № 15. Специално № 12, ако желае да завърши и да не ме вижда лятото на изпити е време да се включи по-активно в учебния процес!

Относно тези, които са ми изпратили задачата! Имам едно сериозно притеснение. Продължавам да получавам идентични файлове, от някои от вас. Това означава, че някой прави задачата и я праща на "приятел". По този начин заблуждавате единствено себе си. Точно тези, които се възползват от задачите на другите никога няма да се научат на програмират! Всичко ще лъсне, когато се видим в училище, да не кажа още следващата седмица! 

Достатъчно сте умни, за да успеете да се справите и сами! Тази порочна практика води само и единствено до неусвояване на материала, който след това ще е трудно да наваксате!

 

Ето и упражнението за днес:

 

 

 

 

 

 

ЗАДАЧА /срок за изпълнение - 11.05/: 

Направете web страница с готварска рецепта, именувана с вашето име /например: mariq.html/, която съдържа:

- списък - /номериран или неномериран - по ваша преценка/

- задайте цвят за фон на страницата - по ваша преценка

- задайте шрифт - несерифен шрифт по ваша преценка

- задайте цвят на шрифта - по ваша преценка

- задайте хипървръзка на страницата, от която сте взели рецептата

 

Очаквам с нетърпение да видя красивите ви страници с готварски рецепти! За целта качвам и файл с богато разнообразие от HTML цветове, които можете да използвате за фон и шрифт!Цветове в HTML.docx